/

Nieuws

Voedselpakketten uitdelen in Haïti

leestijd 3 min.
Hart voor Kinderen
06-03-2017 14:53
Naar aanleiding van de orkaan Matthew in Haïti in het najaar van 2016 zijn we ten behoeve van de slachtoffers met een voedselpakketten actie gestart. Wat geweldig dat we eerst al in december voedselpakketten konden uitdelen via
het kinderdorp Bon Repos in Haïti. Vele gezinnen kregen voedsel en zaaigoed of nieuwe planten voor de eigen tuintjes.  

In december werd er in Hilversum door samenwerkingsgemeente 'De Verbinding' en de Jumbo een oliebollenactie voor Haïti georganiseerd. Een mooie actie waarbij duizenden oliebollen werden gebakken en verkocht met een uiteindelijke opbrengst van maar liefst € 12.500,00, ook voor voedselpakketten in Haïti.

Het uitdelen van de pakketten voor deze bijdrage verliep met dank aan Marijke Zaalberg via haar School in Haïti: Ecole Soleil de Hollande. Om alles in goede banen te leiden en vechtpartijen om voedsel te voorkomen werd het uitdelen georganiseerd in kleine groepen van 100 mensen. Omdat wij van Hart voor Kinderen voor een documentaire waren uitgenodigd in Haïti was het mogelijk hiervan zelf getuige te zijn.

Vrouwen die uren en uren hadden gelopen kwamen aan op de school, waar ze eerst een heerlijke maaltijd kregen. Daarna gaf het hoofd van de school een bemoediging mee en werd aan iedereen een voedselpakket uitgereikt.

Wat een blijdschap. We zijn De Verbinding en de Jumbo en iedereen die als vrijwilliger een bijdrage heeft geleverd aan deze oliebollenactie, en natuurlijk ook de andere donateurs die een bijdrage deden, echt geweldig dankbaar voor het meewerken en helpen aan de blijdschap en ondersteuning van zoveel mensen in Haïti. De TV zender Family7 zendt in juni 4 documentaires uit over ons bezoek, waaronder ook de voedseldistributie.
Important more people hear this?

Actueel nieuws

Help today.

Donate directly.

15,-

Hart voor Kinderen

Postal Address:
Postbus 160
1250 AD Laren
The Netherlands

Visiting Address:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum
The Netherlands

Telephone: (31) 35 - 772 11 04

Donate to: NL41INGB0000004520 (BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN 8195 25 339
© 2024 Heartforchildren - Disclaimer / privacy statement - Sitemap