/

Nieuws

De stille hoop van een Afrikaanse moeder

reading time 2 min.
Hart voor Kinderen
29-08-2014 11:46
“Alles wat ze nodig heeft, is een helpende hand om haar hoop te verwezenlijken”

Elk mens op deze aarde heeft wel een droom, wens of verlangen; voor veel vrouwen in Oeganda is deze droom, de hoop dat zij hun kinderen de volgende dag te eten kunnen geven. De hoop dat hun kind misschien ooit naar school zal kunnen gaan en door hard werken misschien succesvol zal kunnen worden en het gezin daarmee zal kunnen onderhouden.

Maar veel vrouwen zitten in een uitzichtloze situatie en hun kinderen krijgen veelal niet de kans op onderwijs. Een moeder in Oeganda genaamd Madina vroeg of Hart voor Kinderen zou kunnen helpen met de verkoop van sieraden om zo een groep moeders de mogelijkheid te geven zich uit deze situatie te ontworstelen. Zij kwam op het idee om vrouwen te trainen in het maken van prachtige producten. Door middel van de verkoop krijgen zij dan een stabiel inkomen en kunnen hun kinderen naar school.

Een nieuw microkrediet- project voor Hart voor Kinderen.
Het was ontroerend om te zien hoe deze vrouwen de hoop nooit hebben opgegeven en elke gelegenheid aanpakken, ondanks de vele moeilijkheden. De lach op hun gezicht bij de eerste trainingsdag was onvergetelijk aldus Madina.

Madina’s
De producten (de we de Madina’s noemen) zijn sieraden. Het hoofddoel is om de levens van deze moeders en hun kinderen te verbeteren. In augustus 2014 heeft Hart voor kinderen dankzij haar donateurs een naaimachine kunnen geven.
Important more people hear this?

Actueel nieuws

Help today.

Donate directly.

15,-

Hart voor Kinderen

Postal Address:
Postbus 160
1250 AD Laren
The Netherlands

Visiting Address:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum
The Netherlands

Telephone: (31) 35 - 772 11 04

Donate to: NL41INGB0000004520 (BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN 8195 25 339
© 2024 Heartforchildren - Disclaimer / privacy statement - Sitemap