/
  • Home
  • Our work
  • News
  • Childright schenkt 8.000 euro voor getraumatiseerde kinderen op Haïti

Nieuws

Childright schenkt 8.000 euro voor getraumatiseerde kinderen op Haïti

Hart voor Kinderen
11-11-2013 08:10
Vrijdagavond 8 november organiseerde Stichting Childright een Nobel Gala in het Kurhaus te Scheveningen. Onder de genodigden waren ook vele sponsors en donateurs van goede doelen stichtingen, waaronder Hart voor Kinderen.

Door de verkoop van plaatsen per tafel werd er die avond een totaal bedrag van 160.000 euro opgehaald waarvan in totaal 16.000 euro kon worden gedoneerd voor het Child-Flower project van Hart voor Kinderen.

In samenwerking met klinisch psychologe Naomi Vandamme wil Hart voor Kinderen via haar initiatief Child-Flower getraumatiseerde kinderen op Haïti psychologische hulp bieden. Helaas is het aantal kinderen dat een of meerdere trauma's oploopt door verlies van ouders, misbruik, mishandeling, kind slavernij en natuurrampen enorm. Met deze gift krijgen deze getraumatiseerde kinderen niet alleen een liefdevol thuis, onderwijs en medicatie maar ook psychologische begeleiding. De verzorgers ontvangen training waardoor de kinderen hun trauma's kunnen verwerken.

Naast videoboodschappen van Laurentien van Oranje en Nobelprijswinnaars presenteerde Childright Fund het nieuwe project 'Stolen Childhood'. Een initiatief in samenwerking met professor Peul, neurochirurg van het LUMC. Dit project gaat binnenkort in Nederland van start en wil wereldwijd onderzoek doen naar de gevolgen van geboorteletsels om dit in een vroeg stadium te kunnen behandelen.

De presentatie van het gala was in handen van Milika Peterzon. De optredende artiesten waren o.a zangeres Pearl Jozefzoon en countertenor Dave ten Kate. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden door de heren van de vocalgroup Orpheus.

Childright Fund, opgericht door professor Jan Tinbergen, komt op voor de rechten van kinderen wereldwijd en wordt hierin gesteund door Nobelprijswinnaars. Door middel van lokale projecten, voorlichting en onderwijs wil zij de slechte omstandigheden verbeteren waaronder veel kinderen leven.

Important more people hear this?

Actueel nieuws

Help today.

Donate directly.

15,-

Hart voor Kinderen

Postal Address:
Postbus 160
1250 AD Laren
The Netherlands

Visiting Address:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum
The Netherlands

Telephone: (31) 35 - 772 11 04

Donate to: NL41INGB0000004520 (BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN 8195 25 339
© 2023 Heartforchildren - Disclaimer / privacy statement - Sitemap